Rooster groepscursussen POOLS 2015-2016

 

De cursussen zijn klein (6 – 10 deelnemers ), zodat u verzekerd bent van veel persoonlijke aandacht en u de taal ook echt spreekt. Bij de cursus hoort ook huiswerk, zo'n anderhalf à 2 uur per les, al zijn er verschillen per persoon.
 
Pools als taal om zelf te leren spreken, wordt nog niet heel vaak gekozen. U ziet in het schema hieronder dat we geen tijd en aanvangsdatum hebben vastgesteld. Heeft u belangstelling om deel te nemen aan een taalgroepje, laat het ons dan weten via het contactformulier. Wij nemen contact op met de belangstellenden, zodra er zich genoeg hebben gemeld. Gezamenlijk spreken we dan een tijd en een aanvangsdatum af.
Wilt u toch direct beginnen, dan kunt u kiezen voor een individuele cursus. Neemt u ook dan contact met ons op
   
Toelichting op de groepscursussen vindt u onder het rooster.


ZAKELIJK  TAALGEBRUIK

Wie de taal zakelijk wil toepassen, kan in een groepscursus de basis leggen.
Het is echter ook mogelijk direct te kiezen voor een zakelijke taaltraining op maat.
Vraag hiervoor gericht advies.


POOLS
(Wijzigingen voorbehouden)
groep dag tijd duur aanvang kosten cursus kosten lesmateriaal niveau
ERK*
cursuscode aanmelden
Pools 1 20 x € 295,- € nnb,- A1,1 1141 MELD AAN ▶
Pools 2 20x € 295,- € nnb,- A1,2 1142 MELD AAN ▶
POOLS
(Wijzigingen voorbehouden)
Pools 1
20 x
295
nnb
A1,1
1141
Pools 2
20x
295
nnb
A1,2
1142

Het is mogelijk in 2 termijnen te betalen. De vermelde kosten zijn exclusief lesmateriaal. Na inschrijving krijgt u bericht over het te gebruiken lesmateriaal, dat u kunt bestellen bij de boekhandel.


Taal en cultuur

De duizend jaar oude Poolse cultuur en taal kwam tot stand onder invloed van het West-Europese Christendom. Op de grens van Oost en West en te midden van eeuwige conflicten tussen en met de naburige mogendheden was een roerig bestaan haar deel. In Krakow bevond zich vanaf de veertiende eeuw een van de oudste universiteiten van Europa, de Alma Mater van bekende wetenschappers en humanisten als Copernicus. In deze cultuur ontstonden werken van componisten als Chopin, Szymanowsk, Penderecki.  Het Pools is de taal van  vier winnaars van de Nobelprijs voor  literatuur en van de eerste niet-Italiaanse paus binnen de laatste vierhonderd jaar. Deze taal bleek voldoende  vitaal om de bijna tweehonderd jaar afwezigheid van Polen op de kaart van Europa te overleven. 
De bijna duizenjarige contacten tussen Nederland en Polen krijgen nu opnieuw gestalte . Vele bedrijven zoeken nieuwe partners en markten. Meer dan 50 Nederlandse steden hebben een zusterrelatie met een stad in Polen.

De Poolse taal blijft nog steeds een sleutel tot deze rijke cultuur en helpt om kennis te maken met  heel mooie natuur gebieden en zeer gastvrije mensen.

De cursussen

In de cursussen is veel ruimte voor het trainen van de spreekvaardigheid in gesprekken, spellen en door middel van het naspelen van alledaagse situaties. Het doen van huiswerk is een onderdeel van de cursus.
2de jaars : deze cursus is bestemd voor mensen met enige kennis van het Pools. U kunt aan deze cursus meedoen, als u het eerste jaar gedaan hebt, of na overleg met de docent.

Een les duurt 90 minuten
 
Instromen
in een lopende cursus is soms mogelijk. Voorwaarde is dat er plaats is en dat uw taalkennis past in het niveau van de cursus. Dit kan uitsluitend in overleg.