Nederlands leren

U komt 2x in de week bij elkaar in een kleine groep. Daardoor zijn de cursussen goed in te passen in het dagelijks leven. Wel moet er veel aandacht besteed worden aan huiswerk: 2 à 3 uur per les. Natuurlijk kan dit individueel verschillen.
Uitgebreide aanvullende uitleg vindt u als u klikt op NEDERLANDS bovenaan de website.
 
 

 

Individuele taaltraining op maat

Heeft u speciale wensen , dan kan een individuele training een uitkomst zijn. Vraag informatie. : 072 540 55 43


NEDERLANDS voor anderstaligen
(Wijzigingen voorbehouden)
groep dag tijd duur aanvang kosten cursus kosten lesmateriaal niveau
ERK*
cursuscode aanmelden
0 maandag en donderdag 19:00-20:30 40 x € ,- € ,- MELD AAN ▶
NEDERLANDS voor anderstaligen
(Wijzigingen voorbehouden)
0
maandag en donderdag
19:00-20:30
40 x
 
De cursus 1-2 is voor beginners. U leert lezen, spreken en begrijpen voor dagelijks gebruik. Deze cursus wordt soms opgesplitst in 2 afzonderlijke cursussen.
 De cursus 3 is voor half-gevorderden. Dit is de juiste cursus voor wie het inburgeringsexamen heeft gedaan.Veel aandacht wordt besteed aan praktische spreekvaardigheid. Aansluitend op deze cursus kunt u het Staatsexamen programma 1 doen, dat gevraagd wordt bij middelbare beroepen en opleidingen. Ook deze cursus wordt soms opgesplitst in 2 delen.
De cursus 4 is voor gevorderden die het Nederlands al vrij goed beheersen en dit verder willen perfectioneren. Aansluitend hierop kunt u het Staatsexamen programma 2 doen, dat gevraagd wordt op hogeschool en universiteit en zeer gewaardeerd is bij administratieve beroepen. Deze cursus wordt soms opgesplitst in 2 delen
Deelname aan de examens is niet verplicht.
 
Instromen in een lopende cursus is soms mogelijk. Voorwaarde is dat er plaats is en dat uw taalkennis past in het niveau van de groep. Dit kan uitsluitend in overleg