Wie zijn wij?

 

Wie zijn de docenten?

De docenten die de taalcursussen geven, zijn goed opgeleid en ervaren. Ze komen vaak uit het land zelf of hebben er veel gereisd. Een bijzonderheid van de docenten is, dat ze een groot gevoel voor empathie hebben. Ze kunnen zich goed inleven in wat ú wil kunnen met de taal en hoe u dat het snelst bereikt. Dat maakt het leren een stuk gemakkelijker.

 

Taalinstituut De Wester sinds 1986 

De oprichter van Taalinstituut De Wester ben ik, Fiorella Martijnse Visser. Als jonge docent Frans was mijn eerste baan op wat toen de moedermavo heette. Ik was meteen verkocht. Wat een talent kwam daar naar boven en wat een persoonlijkheden! De synergie van volwassen leerders met een docent was inspirerend en verrijkend naar twee kanten. 

 

De rijkdom van taal en cultuur, mijn passie, viel goed bij de doelgerichtheid en levenservaring van volwassen leerders.  In 1986 werd TaalInstituut De Wester, toen nog aan de Westerweg in Heiloo, een feit. Het aantal talen en het aantal docenten breidde zich geleidelijk aan uit. Aanvankelijk waren het vooral vrouwen die talen leerden. Dat is allang niet meer zo. Mannen en vrouwen zien het nut en het plezier ervan in.

Na 30 jaar r groepscursussen met open inschrijving èn taaltraining en aan bedrijven, concentreert Taalinstituut De Wester zich nu vooral op bedrijfsgerichte taaltrainingen

De bedrijven en  de individuele zakenman of -vrouw die zich wil onderscheiden, hebben al vele jaren de weg naar De Wester gevonden.

En wij? Wij doen dit nog steeds graag!